10+1 dolog amiért szeretjük a bohócdokikat

10+1 dolog amiért szeretjük a bohócdokikat

A Gyógyító Bohócdoktorok összeállították a 10+1 legfontosabb dolgot, ami a legjellemzőbb a bohócdokikra! Figyeljetek csak!

  1. Mindig a legváratlanabbul érkeznek.
    Sokszor meglepetés az érkezésünk. A bent fekvő gyerekek mint sem sejtve kapják fel a fejüket, hogy“Nahát, most nem a doktorbácsi jött be…”
  2. Mindig van náluk varázspálca.
    Ez fontos! Talán a legfontosabb! Varázsolni bárhol és bármivel lehet. Gumikacsával, ebédlős kanállal, az ágyon fekvő plüssmacival…tényleg bármivel! Mi a gumikacsát használjuk! ;)
  3. Nem teljesen normálisak.
    Meg kell látni mindenhol a vidámságot! Minden helyzetben és minden élet-szituációban ott kell lennieannak az apróságnak, amin tudsz egyet nevetni. Ehhez egy kicsit “nemnormálisnak” kell lenni. Mi csak rámutatunk erre!
  4. Tudnak gondolatot olvasni!
    Például Gergő Bohócunk, már többször is próbált gondolatot olvasni. Egyszer majdnem sikerült!!!
    A kórterembe lépve nem tudjuk elsőre megmondani kinek hol és mi fáj. Viszont annyira azért a fejekbe látunk, hogy érezzük azt mi tenné boldoggá és jókedvűvé a másikat. Igyekszünk a vizitünket segítőszemélyes érát felépíteni a kórterembe lépve.
  5. A bohócdoktorok mindenkit ismernek.
    Nem, nem az EGÉSZ VILÁGON! Hát az ÓRIÁSI lenne!!!
    De a kórterembe lépve nem betegek gyerekek fekszenek bent számunkra, hanem Domi, Kinga, Heni, Bálint…
    Óriási a különbség! Személyesebb és odaadóbb lesz egy belsőleg felépített kapcsolat a kezelést végző bohóc és az ápolt gyermek között.
  6. Egy ponton Te is akartál bohóc lenni!
    Olyan hivatás ez ami gyönyörködtető. Varázslat, zsonglőrködés, lufik és felhőtlen viccek világa ez. Egy bohóc megteheti azt, amit Te, – kedves olvasó – , a való életben nem. Egy bohóc megnevettethet egy komoly helyzetben.
  7. Utánuk megváltozik a hangulat!
    Az garantált, hogy utánunk jó pár óráig még beszédtéma leszünk! :) Szeretnénk ha őszintén és vidáman emlékeznétek ránk a látogatásaink után és szívesen idézzétek fel a találkozást. Éppen ezért mindig, minden meglátogatott gyerkőcnél hagyunk valami apró ajándékot, amiről eszébe juthatunk később is.
  8. Segítenek legyőzni a félelmet.
    Te is félsz az orvostól? Még akkor is félünk tőlük, ha semmi okunk nincs rá. A mi megjelenésünk segíti a gyermekek pszichéjébe rögzült téves kapcsolások gyengítését és reméljük látogatásunk enyhíti a berögzült félelmet. Márpedig az orvosoktól semmi okunk félni! Még a fogorvostól se!

     

     

  9. Mindenre készen állnak!
    Egy bohócdoktor legyen felkészülve mindenre! A látogatásunkat mindig a nővéreknél kezdjük, ahol tájékozódunk a gyermekek testi és fizikai állapotáról. Szerintünk ez elengedhetetlen a profi munkához.Késznek és befogadónak kell lennünk minden helyzetben, hiszen egy krízishelyzetben alapvetően más reakciókat kapunk vissza a gyermekektől, mint nyugalmi állapotban.
  10. Tele van a tarsolyunk!
    Így van! Komolyan, minden van nálunk! Gumikacsa, buborékfújó, gitár, lufi, pumpa, alsónadrág, WC-pumpa, kártya, zsonglőrlabda…és akkor még csak egy bőröndöt nyitottunk ki! Számtalan vicc és tudáshalmaz áll a rendelkezésünkre, hogy mindenkihez úgy találjuk meg az utat, hogy az ne legyen ijesztő és félelmetes a számára. Így lehetőség van mindenkit úgy szórakoztatni, hogy valóban Ő is élvezze!

     

    +1 Mi a saját munkahelyünkön hordhatunk bohócorrot és összefesthetjük magunkat! :) ;)

Támogatásodat hálás köszönettel fogadja a Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány. A szervezetünk munkája az önzetlen támogatóink segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres. Jelenleg tevékenységünket önkéntes alapon végezzük, a vidéki kórházakat kölcsönautóval járjuk, miközben az üzemanyagköltséget összedobjuk. :)Amennyiben szeretnél nekünk segíteni, nagyon szívesen vesszük azt! :) Van, aki 500 Ft-tal, és van aki 5.000 Ft-tal támogatott minket, nekik hálásan köszönjük a segítségüket!

A kis segítség is számunkra Nagy segítség! ;)

Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány 

Adószám:18657573-2-06
Hivatalos bankszámlaszám (Raiffeisen Bank): 12067008-01528812-00100000

A Gyógyító Bohócdoktorok – Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.

Székhely: Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány
6721 Szeged, József Attila sgt. 24. 2/5.

A Gyógyító Bohócdoktorok várják kórházak, rendelőintézetek, intézmények felkéréseit! A Bohócdoktori Vizit egy zenés, látványos, interaktív és mosollyal, ajándékokkal teli másfél órát ad a gyermekeknek, akik ez idő alatt elfelejthetik a betegségek és a kezelések okozta fájdalmakat. Tevékenységünk természetesen díjmentes!

 

Figyelem! A Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány nevével az elmúlt időszakban több alkalommal megtévesztő módon visszaéltek. Szervezetünk elhatárolódik minden, a nevét megtévesztő módon felhasználó személyektől, és szervezetektől. A Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány Csapata KIZÁRÓLAG az alábbi csatornákon keresztül érhető el. A Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány nevével történő visszaélések jogi következményeket vonhatnak maguk után.

Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány Hivatalos Oldalai:

Telefon: Fődi Brigitta (aki a Legmosolygósabb Elnök díjjal tüntettünk ki) +36 20 919 7622